Evet dostlarım, bugünkü konumuz satış ortaklığı nedir, nasıl yapılır, nerelerde yapılmalıdır ve daha fazlası…
Büyük ihtimalle böyle bir sitede geziyorsanız bu konu hakkında az çok bilginiz bulunmaktadır. Ben ise kendimden de bir şeyler ekleyerek size satış ortaklığını anlatmaya çalışacağım.
Bir başkalarının ürünlerini, belirli bir miktar komisyon karşılığında internet üzerinde satmaya satış ortaklığı denir.
— paradyo (@paradyocom) 26 Şubat 2017
Giriş
Düşünün çok kalabalık bir caddedesiniz birden fazla dükkânın önünden, milyonlarca kişi geçiyor. Fakat sadece %10 gibi bir miktarı dükkânlara giriyor. Sonra siz herhangi bir dükkâna giriyorsunuz ve sahibine “Ben sizin normalde sattığınız 50 TL’lik ürünü sokakta kendim satmaya çalışayım eğer satarsam bu ürünün 25 TL sini kendime alayım.” diyorsunuz.
Az önce dikkatli okuduysanız milyonlarca kişi demiştim. İnternette böyledir. Her dakika milyonlarca kişi internet üzerinde sörf yapmaktadır. Düşünün bir ürünü internet üzerinden açtığınız bir Blog/Web site de satıyorsunuz. 100 kişi gelip ürününüze bakıyor. Bakanların 4ü ürününüzü alıyor. Ürününüzden elde edeceğiniz komisyon 25 TL desek 4×25 ten 100 TL kazandınız bile 🙂
Satış ortaklığı nedir?
Satış ortaklığı, başkalarının ürünlerini bir komisyon karşılığında tanıtarak pazarlama işidir. Seçmiş olduğunuz bir ürünü başka kişilere tanıtarak elde ettiğiniz her satış için kar elde edersiniz.
Neden Satış Ortaklığı?
Bildiğiniz gibi 2017 senesinde internet üzerinde yüzlerce para kazanma yolu var ve neredeyse hepsi birbirinden farklı. İnsanlar size para kazandırmaya çalışıyor ancak çok düşük miktarlar verdikleri için sizi bu işten vazgeçiriyorlar. Şimdi nedenlerine geçelim isterseniz.
Satış ortaklığı çok para kazanmaya müsait bir meslektir.
Evet, bu doğru. Size PTC siteleri veyahut link kısaltma siteleri gibi çok az miktarlar kazandırmayı hedeflemez. Günlük sınırsız para kazanabileceğinizi söyler. Yani ne kadar çok çalışırsanız o kadar çok kazanırsınız. Efsane değil mi?
Sistem oturduğunda çalışmasanız da kazandırır.
Önemli olan sistemi oturtmaktır. Sistem oturana kadar uğraşın çünkü sonrasında yattığınız yerden, uğraşmasanız da para kazandıran bir mesleğe sahip olacaksınız.
Uyurken para kazandıran mesleğe denir.
Evet, yanlış duymadınız. Gece uyurken para kazandıran bir meslek ile uğraşacaksınız. Yani siz uyurken o çalışacak. Onun için uyku diye bir şey yok. Çünkü internet üzerinde asla uyku yoktur. Sisteminizi ayakta tutmak için tek yapmanız gereken yıllık kirasını ödemenizdir.
Sizce de bu kadar özellik yeterli değil mi? Artık bu mesleği fark etmenizin zamanı geldi. Artık asgari ücretle kendinizi sınırlandırmanın sonu geldi. Artık işinizin patronu olmanın zamanı geldi. Artık kimseye muhtaç duymayacaksınız. Artık herkes size muhtaç duyacak. Artık ailenize, arkadaşlarınıza yeteri kadar vakit ayırabileceksiniz. Artık çocuğunuz ile eğlenebileceksiniz. Siz bu dünyaya faturaları ödeyip, her sabahın yedisinde işe gitmek için gelmediniz. Siz bu dünyaya hayallerinizi gerçekleştirmek için geldiniz ve o hayaller sadece internet pazarlamacılığı sayesinde gerçekleşmesi mümkündür.
Satış ortaklığı nasıl yapılır?
Aslında gerçekten çok ama çok basit. Siz zaten buraya kadar gelebildiyseniz harika şeyler başarabilmek için 1 değil 10 adım atmış bulunmaktasınız.
Yüksek kazançlara ulaşabilmek için(aylık 10bin-200bin arasından bahsediyorum) öncelikle bu yazıdaki tüm bilgileri bilgi haznenize aktarmanız gerek. Sırasıyla bunları bu yazıda açıklayacağım.
Satış ortaklığı için sermayeye ihtiyaç var mı?
Eğer kazandığınız paraları katlamak istiyorsanız bir sermayeyle bu işe girmelisiniz. Ama isterseniz tabii ki Blogspot sayesinde ücretsiz bloglar açarak da kazanabilirsiniz.
Dostlar sermaye derken aslında abartılacak hiçbir şey yok. Sermaye verilecek temel olarak iki şey var.
- Domain
- Hosting
Domain dediğimiz şey tıpkı bu sitenin ismindeki .com .gen .org gibi uzantılardır. Bu uzantılar bedavaya satılmıyor tabii ki de. Bunları alabilmek için çoğu site ortalama 8$ gibi bir ücret istiyor. Tabi bu uzantısına bağlıdır. Örneğin .com.tr uzantılı site domaini 25$ gibi fiyatlarda yüzüyor. Ama aslında pekte bir farkı yok .com ile arasında. İnsanlar sadece daha güvende hissediyor. Güvende hissetmek derken biz Türkleri kastediyorum. Biz Türk Milletinde bir ön yargı oluşmuş açıkçası.
Eğer site Blogspot olup com veya net değil ise güvensizdir diye düşünüyor çoğumuz. Bu önyargıyı aşmak ve daha fazla para kazanmanız için insanlar size domain satıyorlar. Sermaye konusunda harcanacak ilk para 8$’lık .com veya .net uzantılı bir domain.
İkinci sermaye verilmesi gereken şey ise hosting. Hosting dediğimiz şey; domainin içine atacağınız şeyler, yükleyeceğiniz videolar, sesler, yazılar, siteye girecek insanlar, onların atacakları yorumlar, sitenizin mail adresi falan filan hepsini bu hosting firmaları karşılıyor. Yani eğer sitenizin hostingi sağlam olmazsa siteye girenler bir başlıktan başka başlığa geçerken çok kasar site falan filan işler karışır ve siteden hemen çıkarlar. Böyle olmasını istemiyorsanız iyi bir hosting firmasından SINIRSIZ hosting paketi almalısınız.
Önerdiğim son derece ucuz hosting firması için tıklayın!
Satış ortaklığı için yaş sınırı var mı?
Bildiğiniz üzere ben de bu işlere başladığım zamanlar 18 yaş altı birisiydim ve bu yüzden zamanında köklü bir araştırma yaptım. Çünkü biliyorum çoğu kişi merak ediyor.
Şimdi bazı değişkenler var. Kayıt olurken bir isim veriyoruz doğum tarihimizi falan soruyorlar. Burada verdiğimiz doğum tarihi ve isimi mecburen annemize, babamıza ya da 18 yaş üstü birisi için vermemiz gerekiyor. Çünkü diyelim ki kazandığınız parayı banka hesabına istediniz ve bildiğiniz üzere banka hesapları 18 yaş ve üstü kişilere verilmektedir. Bu yüzden ödeme alırken sorun yaşamamanız gerekir.
Aynı zamanda eklemede bulunayım. Zamanında Türkiye’de ClickBank varken ilk ödemelerini çek ile gönderiyorlardı. Farz edelim ki kayıt olduğunuz ağ paranızı adresinize çek olarak gönderdi. Bu çeki herhangi bir bankaya götürdüğünüzde büyük ihtimalle ilk baş 18 yaş altında olduğunuz bahanesiyle bozdurmayacaklardır. Ebeveynlerinizle gittiğinizde ise eğer banka hesapları o bankada bulunmuyorsa bu bahaneyi kullanarak bozdurmayacaklardır. Ne diye bozdurmadıklarını ise hiç anlamam.
Örneğin dost sitemdeki bir arkadaşımın anısını anlatayım. Şimdi adresine yaklaşık 300$ lık kazandığı parayı gösteren bir çek gelmiş. Tabi bu bankaya gitmiş ve çeki bozdurabilir miyiz? demiş. Ardından olmaz efendim falan demişler. Kafası atmış falan sizi mahkemeye vereceğim kendi bankanıza ait bir müşterinin çekini bozdurmuyorsunuz falan demiş.
Bunlar tabi yusuf yusuf 🙂 Banka müdürü adama ulaşmış konuyu ben de öğrenebilir miyim? demiş. Anlatmış falan nasıl böyle bir şey olabilir demiş safa yatmış anlayacağınız. Hemen çalışanlarımı uyarıyorum yarın bankamıza gelip çekinizdeki parayı tahsil edebilirsiniz demiş ve ardından parası eline geçmiş.
Türkiye’nin en iyi satış ortaklığı eğitimi için tıklayın, yaş sınırına takılmadan bu işi yapın!
Satış ortaklığı yaparak ne kadar kazanabilirim?
Satış ortaklığı yapıyorum ancak bu iş maaşlı mı olacak?
“Sınır yok!” Evet dostlarım doğru okudunuz. Bu meslekte kazanacağınız paranın sınırı yok. Aylık 100 lirada kazanabilirsiniz, 100.000 lirada.
Tamamen sizin elinizdedir. Siz eğer işleri oturttuysanız AYLIK 1-2 saat siteniz ya da sosyal medya hesaplarınız ile ilgilenerek çok iyi paralar kazanabilirsiniz. Dostlarım söylediğim yalan değil. Eğitim setlerini hazırlayan kişiler tamamen haklılar. Bunu adeta kendimden biliyorum. İlk günler oldukça fazla uğraşmama rağmen artık ilk günler kadar uğraşmama gerek kalmadan aynı sayıda kişiye ulaşabiliyorum. İş tamamen bununla alakalıdır.
Günde 1,2 saat çalışarak kendinize ek gelir değil net gelir oluşturun! TIKLAYIN!
Bu işi yaparken ne kadar çok çalışırsanız o kadar çok para kazanırsınız. İşiniz üzerinde günlük 2 saat çalışarak bir süre sonra aylık 3.000 liradan fazla kazanabiliyorken, günlük 10 saat çalışırsanız 10.000 lirayı aşan paralar kazanabilirsiniz. Tüm olay sizin elinizdedir.
Bu meslekte sürekli artan bir para kazanmak istiyorsanız, bu işi site kurarak yapmalısınız. Çünkü sitenize yazdığınız yazı sürekli orada kalacaktır ancak reklam vermeyi tercih ederseniz, reklam bütçeniz bittiğinde satışlarınızda durur. Ama aynı şey sitede geçerli değildir. Çünkü sitenize yazdığınız bir yazıyı ilk paylaştığınız günde de gören olur, 5 ay sonrada gören olur. Bu yüzden satış yaptığınız ürünü ilk gün alan olmayabilir ama 5 ay sonra bir anda satış gerçekleşebilir.
Kısacası bu işte para kazanmanın sınırı yoktur. Yurtdışında bu işi 4-5 senedir tek siteden ilerleten adamlar tanıyorum. Daha 1 sene önce ayda 25.000$ kazanıyorum diye sevinen adam, şimdi ayda 110.000$ kazanıyorum diye seviniyor. Adam sürekli sitesiyle ilgileniyor ve bunu sırf daha çok kazanmak için yapıyor. (örn: Stefan James)
Satış Ortaklığı Veren Siteler
ClickMerkez nedir ve nasıl kayıt olunur?
ClickMerkez, Türkiye’de X-Ticaret’ten sonra en çok tercih edilen satış ortaklığı ağlarından birisidir. Bu ağın en çok tercih edilenler listesinde yukarılarda olmasının sebebi kayıt olurken ücret istememesi ve tamamen ücretsiz olarak tüm ürünleri bize ortak olmamız için sunmasıdır. Birçok kişi bu işe başlarken bu firmayı tercih etmiştir.
Şimdi sizlerle bu siteye kayıt olalım. Öncelikle buraya tıklayarak veyahut aşağıdaki resimde gösterdiğim şekilde ClickMerkez ağına kayıt olalım.
Ardından gerekli alanları doldurarak “Kayıt Ol!” butonuna tıklıyoruz. Verdiğimiz mail adresine kullanıcı adımız ve şifremiz gelecektir. Oradaki linkten hesabımız ile ilgilenebilir ve mesleğe başlayabilirsiniz.
Medikalize Satış Ortaklığı
Medikalize adlı firma 2010 senesinde kurulmuştur. Sitesinde belirtilen istatistiklere göre şu an için 25.000’i aşan satış ortaklığını bünyesinde barındırmaktadır. Sitenin felsefesi ise tamamen az ürün kaliteli ürün üzerine kurulmuştur. Sitede şu an için toplam 2 adet ürün bulundurmaktadır. Bunlardan birisi cinsel performans ürünü, bir diğeri ise bir adet parfümdür. Siteye kayıt olma aşamalarına ise aşağıdaki resimlerden bakabilirsiniz.
1- Öncelikle buraya tıklayarak kayıt sayfasına ulaşabilirsiniz.
2- Hemen sonra ilgili bilgileri dolduruyorsunuz.
3- Panele hoş geldiniz.
Odaklı Pazar
2014 senesinde kurulan ve büyük başarılara imza atan bu ağ bünyesinde onlarca dijital ürün barındırmaktadır. Güvenilirliği konusunda endişelenmenize gerek yok. ClickMerkez’deki birtakım ürünler OdaklıPazar’a geçince birçok satış ortağı da bu daha profesyonel platforma geçmeyi tercih etti.
Ancak ClickMerkez ile aralarındaki en büyük fark ClickMerkez artık e-kitap pazarlaması yapmıyorken OdaklıPazar e-kitapların pazarlanmasına izin vermektedir.
Bu linke tıklayarak kayıt sitesine gidebilirsiniz.
1- İlk olarak siteye gittikten sonra hemen kişisel bilgilerinizi dolduruyorsunuz.
2- Sözleşme şartlarını okuduktan sonra kabul ediyorsunuz ve kısa süre içerisinde size bilgilendirme maili geliyor.
ReklamAction
Bu ağ ise 2011 senesinde ülkemizde kurulan bir satış ortaklığı ağıdır. İçerisinde Arçelik ve Beko dahil birçok kaliteli firmanın ortaklık linklerini bulunduran bu firmanın bir diğer artısı ise ileri seviye bir destek sistemine sahip olmalarıdır. Bu firmayı kullanmak isteyen ortaklar çoğunlukla üye başına kazanç sistemini tercih etmektedirler.
Buraya tıklayarak kayıt olma sayfasına ilerleyebilirsiniz.
1- Kayıt sayfasına gittikten sonra hemen doğru bir şekilde bilgilerinizi gireceksiniz.
2- Şartları da kabul ettikten sonra üyeliğiniz incelenecek ve sonuç hakkında bilgilendirileceksiniz.
Pasif Gelir
Halk arasında yatarak para kazanma deyiminin terim olarak karşılığı pasif gelirdir. Yakında blogumda bu konu hakkında daha detaylı bir makale yazacağım, takipte kalmanızı öneririm.
Pasif gelirinizi oluşturmak için hemen Türkiye’nin en iyi satış ortaklığı eğitim setini inceleyin!
Hadi biraz daha derine inelim.
Pasif gelir biz satışçıların en iyi bildiği terimlerden birisidir. Milyonerlerin bir sözü vardır:
Uyurken para kazanamıyorsan zengin olamazsın.
İşte bu söz bize pasif gelirin önemini anlatıyor. Herkes bu gelir çeşidini elde etmek ister ancak sadece zekiler elde edebilir. Eğer gün boyunca çalışıyor, sabah 8 akşam 8 sürekli para için çalışıyorsan, bu geliri elde edemeyeceksin.
Şimdi kendinize soruyorsunuz “Nasıl elde edeceğim o zaman?”. İşte dostlarım satış ortaklığı yaparsanız pasif gelir elde edebilirsiniz. Birçok kişiye göre pasif gelir zor elde edilen bir gelirdir. Birçoğuna göre ise kolayca elde edilebiliyor. Çoğu kişi her gün 1-2 saat çalışma ile elde edilen gelire pasif der, birtakım kişi hiç çalışmadan elde edilen gelire pasif der başkaları ise başlarda çok çalışıp sonradan karşılığı alınan gelire pasif demektedir. Sana göre pasif gelir nedir? diye sorsaydınız, son seçeneği seçerdim.
Çünkü bu meslek başlarda çok zorlayan bir meslektir. Başkalarının pes ettiği noktaya gelene kadar gerçekten çok zorlanıyorsunuz. Ancak o noktaya geldiğinizde her şey çok hızlı bir şekilde ilerliyor ve bir anda ne olduğunu fark edemiyorsunuz. İşte o hissi yaşadığınız anda “HAYAT SİZE GÜLÜYOR.”
Bu meslek size internetten pasif gelir verecek iki meslekten birisidir. Size zorlukları gösterir, düştüğünüzde ayağa kalkmayı öğretir, bataklıktan çıkmayı gösterir. Bu tür olumsuzluklardan kurtulduğunuz anda pasif gelir elde etmeye başlarsınız. Aslında biliyor musunuz o zorlukları gören kişilerin, düşen kişilerin, bataklığa batan kişilerin olduğu yer insanların pes ettiği yer. Eğer siz o pes edilen yerden kurtulabilirseniz pasif gelirin tadına varıyorsunuz.
Aktif Gelir
Bildiğiniz üzere normal hayatta insanlar her sabah uyanıp işlerine gidiyor ve akşam geri geliyorlar. Bunu yapmazlarsa maaşlarından kesiliyor. İşte bu insanların elde ettikleri gelire aktif gelir deniyor.
Dostlarım aktif geliri günümüzde birçok insan kazanmaktadır. Aktif gelir ile çalışan insanlar maddi durumu ortadan düşük ve orta sayılabilecek insanlardır. Eğer internetten satış ortaklığı ile para kazanan birisini görürseniz ona şu soruyu sormanızı istiyorum. “Aktif geliri mi tercih edersin pasif geliri mi?”. Kendisi %100 pasif gelir cevabını verecektir.
Çünkü satış ortaklığını aktif gelir ile yapmış birisi ancak pasif gelir diyebilir. Aktif geliri ancak para için çalışırsanız elde edersiniz. Yani bir siteye para vererek reklam verirsiniz, bunun sonucunda para kazanırsınız. Siz reklam vermeyi bıraktığınız anda para kazanma işi de bitecektir. Yani sürekli para harcamanız gerekir. Aktif gelir her zaman pasif gelirden daha kolaydır.
Tıkla ve aktif gelir zorluğundan kurtul, pasif gelir rahatlığını öğren!
Satış Ortaklığı Yöntemleri
Çiftçi Yöntemi
Sadece işi bilen satış ortakları çiftçi yöntemini kullanırlar!
— paradyo (@paradyocom) 18 Haziran 2017
Dostlarım işi bilen diyorum çünkü benim fikrime göre çiftçi yöntemi bu meslekte kullanılması gereken tek yöntemdir. Neden böyle düşünüyorum haydi öğrenelim.
Buraya kadar geldiyseniz muhtemelen bu mesleğe ilgi duyuyor ve hakkında daha çok şey öğrenmek istiyorsunuzdur. Öncelikle bu meslek iki yola ayrılır.
Bunlardan birisi çiftçi yöntemi diğeri ise avcı yöntemidir.
Çiftçi yöntemi tıpkı gerçek hayattaki çiftçilerin mantığıyla işler. Öncelikle tarla hazırlanır, ekinler ekilir, ekinler olgunlaşır, ekinler pazarlarda satılır. Şimdi bunu bizim mesleğimize dökelim.
Çiftçi yönteminde adım adım neler yapılır?
- Hosting ve domain alınır.
- İçerikler girilir.
- Siteye giren kişiler çoğalır.
- Satış yazısı yazılır.
- Satışlar başlar.
Bildiğiniz üzere örnekler üzerinden anlatmayı seviyorum, daha açıklayıcı oluyor. Şimdi kas yapma ile alakalı bir ürün buldunuz. Ürününüzün ismi “Kaslı Vücutlar Artık Sizin” olsun. Eğer çiftçi yöntemini kullanıyorsanız, domain isminizi ürün ile doğrudan alakalı yapmanıza gerek yoktur. Mesela ürününüz Kaslı Vücutlar Artık Sizin, domain isminiz ise “kaslivucutsahibiolmak” olabilir. Genel olarak alakalı olsa yeterlidir. Yani öyle bir domain seçiniz ki sitede aynı kategoriden birçok ürünün satışı yapılabilsin.
Kastettiğim ürünün kategorisi kas yapmadır. Siz eğer “kaslivucutsahibiolmak” adında bir domain alırsanız Kas Yapma kategorisinden birçok ürünü satabilirsiniz. Şimdi sırada ise siteye içerikler girmek olacak. Sitenize sektörün zorluğuna bağlı olarak her gün 1 yazı giriniz.
Sektör eğer çok kolaysa 25-30 yazıda gereken ziyaretçiye ulaşabilirsiniz. Ancak sektör çok zorsa bu yazı sayıları 1000’e kadar çıkabiliyor.
Aradan yaklaşık 5-6 ay geçti diyelim. Satışlarımızı daha çok arttırmak istiyoruz ancak başka bir siteyle bunu yapmak zor geliyor ve üşengeçliğimiz tutuyor diyelim. Hatırlarsanız bizim “kaslivucutsahibiolmak” isminde bir domainimiz vardı. Şimdi yeni bir ürün seçiyoruz ve o ürün hakkında bir satış yazısı yazıp bahsi geçen sitede paylaşıyoruz…
Artık yeni bir kazanç olanağınız oldu, tebrikler!
Satış Ortaklığı En Karlı Ürün Seçimi
Dostlar muhtemelen internette bunu çok arayacaksınız ve hiçbir sonuç ile buluşamayacaksınız. Bunun sebebi ise piyasada bunları öğreten ücretli setlerin bulunmasıdır. Bu setlere para veren kişiler “Ben verdiysem başkaları da verecek arkadaş!” mantığıyla hareket ediyor ve paylaşılmıyor.
Ben size bu meseleyi üzerinden geçerek olayı anlatmak istiyorum. Kendinizi tamamen bir müşteri yerine koyun ve bir dükkana girdiğinizde ne almak istediğinizi düşünün.
Örnekler ile hareket edeceğim. İki adet televizyon var ve birisi çok satıyor diğeri az. Çok satılanda çok fazla şikayet var ama az satılanı alanlar beğeniyor. Hangi ürüne satış ortağı olmak isterdiniz? Tabii ki az satılan ama beğenilene olmalısınız.
Eğer çok satılana olursanız hem müşterileriniz sürekli ürün iadesi ister ve kazandığınız paraları çekemeden geri gönderirsiniz. Olay bu kadar basit ancak o ürünleri bulmak biraz stratejiye kaçıyor. Emin olun ben her şeyi anlatmak istiyorum ama elimden gelmiyor. İnsanların hakkına girmek istemiyorum ama size burada çok para kaybetmeden doğru bilgileri öğrenmeniz için küçük bir tavsiye verebilirim.
Hemen tıklayarak bütün satış stratejilerini anlattığım eğitim setine ulaşabilirsiniz!
Etkili bir pazarlama yazısı nasıl yazılır?
Ürünümüzü eninde sonunda seçtik ve sıra içeriklerimizi ve en önemlisi niş pazarlama metni ni hazırlamaya geldi. Burada yine diğerleri gibi birçok kural ve dikkat edilmesi gereken nokta var. Sizlere o noktaları anlatacağım ve bunlara uyarak içeriklerinizi oluşturmanız gerektiğini belirteceğim.
- Bolca içerik yazmanıza gerek yok. Önemli olan kullanıcıya faydası olan bir içerik yazabilmektir. Ha eğer siz “Ben hem ziyaretçiye faydası olan hem de arama motorunun sevdiği içeriklerden bir sürü yazacağım.” derseniz eyvallah problem yok, sabaha kadar yazın 🙂
- İçeriğinizin anahtar kelimesini her 100 kelimede 1 defa kesinlikle kullanın. Maksimum oran %1,5 olması iyidir. Anahtar kelimeyi nasıl belirleyeceğim derseniz az sonra anlatacağım, unutturmayın 🙂
- Sıkıcı olmasın, okuttursun. Ziyaretçi içeriğin bulunduğu sayfada ne kadar süre kalırsa Google içeriğin o kadar sağlam olduğunu düşünür.
- Pazarlama metinlerinizde yazınızın belirli kısımlarına, belirli ikazlar ile, (örneğin: buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz) satışını yaptığınız ürünün linkini koymayı unutmayın. Eğer ziyaretçiniz yazıda sıkıldıysa direk sonuca ulaşmak isteyecektir, sonuç eğer yazının sonundaysa bir kişiyi kaybettiniz demektir.
- Anahtar kelimenizi başlıkta 1 defa ve söylediğim oranda kullanmalısınız.
İçerik için doğru anahtar kelime nasıl belirlenir?
Her içeriğin bir anahtar kelimesi vardır. Google örümcekleri sitenizde gezinirken içeriklerinizdeki kelimelerin oranına bakarlar. Kelime oranlarınız az önce söylediğim gibi %1 ve %1,5 gibi ise o kelimeleri anahtar kelime olarak kabul eder. Tabii ki bu kelimeleri daha birçok işlemden geçirip en sonunda kesin karara varıyorlar. Yani saçma sapan kelimelerde yazı içerisinde belirttiğim oranda kullanılmış olabilir.
Kısaca anahtar kelime her içerik için olmak zorundadır. Mesela biz site açmadan önce kendimize bir ürün belirlemiştik. O ürünün ismi “Televizyon Yazılımı” olsun. [Bazen gerçekten yaratıcı isimler koyabiliyorum alkışa gerek yok 🙂 ] Bu ürün için anahtar kelimelerimiz “televizyon yazılımı” ve “televizyon yazılımları” olabilir. Olabildiğince odaklı bir anahtar kelime seçmelisiniz. Unutmayın ki bu kelimeler ne kadar uzarsa rekabet o kadar düşecektir.
Bir içeriğinizin konusu mesela “En İyi Televizyon Yazılımı” olsun. Burada bir adet anahtar kelime kullandık. “Televizyon Yazılımı”. İşte buradaki anahtar kelimelere bakarak Google neyin ne olduğunu anlıyor.
En iyi anahtar kelime seçimlerini maalesef anlatamıyorum ancak kendinize bu örneğe bakarak bir yol çizebilirsiniz. Piyasada anahtar kelime araçları var (en iyi örneklerinden birisi Google Adwords). Onları araştırarak bir sonuca ulaşmayı deneyebilirsiniz. Ancak dediğim gibi kimse bu anahtar kelime seçme stratejilerini anlatmak istemez çünkü kendisi öğrenmek için para vermiştir.
Satış ortağı olduğum ürünü nerede pazarlamalıyım?
İşte en çok sorulan sorulardan bir diğeri daha. Aynı zamanda bizim yeni adımımız. Dostlar öncelikle söylemek istiyorum ki ürünü pazarlamanızın mümkün olduğu birçok yer var. Size benimde kullanıp tavsiye ettiğim 5 tanesini açıklamak istiyorum.
E-Mail Pazarlama ile Satış Ortaklığı
Dostlarım binlerce kişi ve hepsinin sizin sattığınız ürünlere alakalı insanlar olduğunu düşünün. Bildiğiniz üzere satış ortaklığı yaparken satış yapmak istiyorsanız odaklı kişilere ulaşmak zorundasınız. Bu odaklı kişileri ise bir yerde toplamalısınız ki ileride aynı kategoriden başka bir ürün satarsanız onlara ulaştırabilesiniz. İşte tam burada bizim yardımımıza e-mail listeleri koşuyor.
Yurt dışında bu mesleği yapan kişilerin %95’i mail listelerinin önemini sürekli vurguluyorlar. Satışlarının çoğunun mail listelerindeki üyelerinden olduğunu söylüyorlar. Haklı olduklarını bende söylemek istiyorum. Çünkü mail listelerinize tamamen odaklı kişiler kayıt olmakta ve hepsi o kategoriye ilgi duymakta olan insanlardır.
Muhteşem dönüşüm oranlarına ulaşmak mı istiyorsunuz?
Bu mesleği yaparken muhteşem dönüşüm oranlarına ulaşmak istiyorsanız sizde bir adet mail listesi oluşturmak ve insanları o mail listesine kayıt olmaya ikna etmelisiniz. Peki nasıl ikna edeceksiniz? Dünyadaki birçok satış ortağı mail listesine birilerini çekmek için karşı tarafa ücretsiz bir şeyler verdiğini söylüyor. Malum insanlar ücretsiz bir şeyleri almayı sever. İşte bu yüzden karşı tarafa ücretsiz bir şeyler veyahut bir eğitim serisi vermeniz gerekiyor. İnsanlar ücretsiz bilgi almayı severler. Yani kısacası eğer birilerinin mail listenize üye olmasını istiyor ve ileride onlardan satış ortaklığı sayesinde gelir elde etmek istiyorsanız onlara tatmin edecek şeyler vermelisiniz.
Kendinizi karşı taraf yerine koyun ve site sahibi ne yaparsa onun mail listesine kayıt olurum diye düşünün. İşte bunun cevabını bulduğunuzda binlerce odaklı kişiyi tek bir havuzda toplayacaksınız ve o havuzda, sizin olacak!
Sosyal medyaları bilmeyen yoktur herhalde? Milyonlarca insanın bir arada toplayan internet siteleri! Hadi sırayla hepsini inceleyelim ve içerilerinde neler döndüğünü görelim.
Facebook Satış Ortaklığı
Şimdi konuya girelim. Mesela bir ürününüzü şehir meydanında 25 kişiye ulaştırabiliyorsanız internet ortamında bir kitle oluşturarak bu satışı 5-10 katına çıkarabilirsiniz. Bu yöntemi hangi satıcı istemez ki?
Bilindiği gibi Facebook, dünyada en çok kullanılan sosyal medyadır. Bu yüzden satışlarınızı dünyanın her yerindeki insanlara ulaştırabilir ve kazancınızı artırabilirsiniz. Ürünleri satmak için artık günlerce kapı kapı dolaşmak zorunda değilsiniz.
Sadece Türkiye’de Facebook’u her gün kullanan kullanıcı sayısı 30 milyonu aşmaktadır.
— paradyo (@paradyocom) 18 Haziran 2017
Sizin yapmanız gereken satıcının size vermiş olduğu ürünün linkini paylaşmak ve bu linki birçok kişiye ulaştırmak. Facebook da kendinize bir sayfa veya bir grup kurarak satış ortaklığı yapmak için odaklı bir kitleye ulaşabilirsiniz böylelikle kazancınız ikiye katlanabilir. Satıcının, size verdiği ürünle alakalı yüksek üyeye sahip gruplara katılıyoruz ve bu linkleri orada da paylaşıyoruz ve oradaki insanlar linke tıklayıp ürün ile ilgilenince siz de o satıştan pay kazanabiliyorsunuz.
Her gün düzenli bir şekilde gruplara katılın ve grup içinde soru cevap yaparak linklerinizi paylaşmaya çalışın. Grup kuralları gereğince link paylaşımı yapamıyor olabilirsiniz.
Nasıl doğru bir şekilde Facebook satış ortaklığını yapmalıyız?
Bundan dolayı nasıl Facebook gruplarında doğru bir şekilde pazarlama yapabileceğinizi öğrettiğim eğitimime buradan ulaşabilirsiniz.
Linklerinizi sayfalarda veyahut gruplarda paylaşın diyorum ancak söylemek isterim ki birçok grup ve sayfa buna izin vermeyecektir. Bu yüzden onlara reklam karşılığında bunu yaptırabilirsiniz. Kendilerine özel mesaj yoluyla ulaşıp reklam fiyatlarını sorabilirsiniz. Tavsiyem kimseye bağlı kalmamak için kendi gruplarınızı ve sayfalarınızı açmak olacaktır. Eğer isterseniz Facebook’a ucuz fiyatlara reklam bile verebilirsiniz.
Her işte olduğu gibi bu işte de sabırlı olmalısınız. Eminim ki buradan bol kazançlı bir şekilde çıkabilirsiniz. Gerçekten internet çok büyük bir platform ve burada para kazanmak mümkün hele ki bu işi yapacak zamanınız var ise kolayca ek gelir elde edebilirsiniz. Günde 1 saat internet başında oturarak para kazabilirsiniz.
Instagram Satış Ortaklığı
Bir ürünün satış linkini gönderilerinize koyarak Instagram ile kazanabilirsiniz. Dostlarım satacağınız ürün kendi ürününüzde olabilir bir başkasına ait bir ürüne satış ortaklığı da yapıyor olabilirsiniz. Bildiğiniz üzere yüksek izlenmeye sahip sayfalarda çoğunlukla ürün reklamları verilmektedir.
O ürünleri satmak için reklam veren kişiler ilgisini çekebildiği takipçileri kendi İnstagram sayfalarına çekmeye çalışmaktadırlar. Bu sayede takipçileri artacak, beğeni ve izlenme sayıları yüksek oranda artacaktır. Bu sayede popüler bir ürün haline geleceklerdir.
Sizde kendinize bir ürün belirleyip o ürün hakkında bir İnstagram sayfası oluşturmalısınız. Olabildiğince çok organik takipçi kasmalı, arama sonuçlarında yukarılarda çıkmalı ve potansiyel müşterilere ulaşmalısınız. Sayfanızın içerisine düzenli bir şekilde ürün ile alakalı gönderiler ekleyip, popüler sayfalara ürün hakkında reklam verdiğinizde potansiyel ziyaretçi oranlarınız oldukça artacaktır.
Yakında Instagram’da reklam verdiğinizde gönderinize “X Markası ile Partnerlik” ibaresini yerleştirmeniz gerekecek.
— paradyo (@paradyocom) 18 Haziran 2017
Web-siteler ve bloglar bildiğiniz üzere internetin çoğunluğunu oluşturuyor. Bazı webmasterlar sitelerini sadece eğlence ve boş vakitlerinde yazı yazmak amaçlı kullanırken diğerleri ise bu işten bir şekilde gelir elde etmeyi hedefliyorlar.
Blog Satış Ortaklığı
İlk yapmanız gereken kendinize niş bir pazar belirlemek olmalı. Niş pazarın nasıl belirlendiğini yazının ilerilerinde bulabilirsiniz. Bundan sonra ise kurduğunuz kişisel blogu veyahut web-siteyi olabildiğince aktif tutmalı ve düzenli bir şekilde niş pazarınız hakkında içerik girmeye özen göstermelisiniz.
Eğer siteniz her geçen gün daha fazla kişiye ulaşmaya başladıysa hazırsınız demektir. Ortalama 100 tekil hit (oturum) satış ortaklığı için minimum başlangıç sayısı kabul edilir. Şimdi ağa kayıt olun ve içerisinden bir ürünü seçin. Size özel verilen affiliate linkini alın ve o ürün için yazdığınız satış yazısı ile birlikte sitenizde paylaşın.
Eğer siteniz ve seçtiğiniz ürün alakalı ürünler ise çok ciddi satış rakamları yakalayabilirsiniz. Mesela 100 liralık bir ürüne satış ortağı olmak isterseniz ve ürünün komisyonu %50 ise her aracı olduğunuz satış başına 50 lira kazanacaksınız. Bu üründen her gün bir adet satarsanız ay sonunda ₺1500 net kar elde edersiniz.
Niş Pazarlama Nedir?
Niş pazarlama yı daha ilk defa duyanlarımız vardır biliyorum. Ama bu yazı sizin haznenize bir bilgi daha katacak. Yakında blogumda daha da detaylı bir yazı paylaşacağım, takipte kalın!
Hadi o zaman niye bekliyoruz, başlayalım.
Dostlarım öncelikle niş bir pazar üzerinden yürümemenin çoğu satış ortağının yaptığı hata olduğunu söylemek isterim. Niş odaklı siteler kurup satış ortaklığı yapmalısınız. Peki nedir bu niş?
Niş Pazarlama: İngilizcede Nische Marketing olarak geçen, tam olarak olmasa da odaklı pazarlama, spesifik pazarlar gibi anlamlara gelir.
— paradyo (@paradyocom) 18 Haziran 2017
Peki odaklı pazar derken ne demek istiyorum?
Diyelim ki kilo vermeyle alakalı bir ürün ile satış ortaklığı yoluna gireceksiniz. Sitenize ziyaretçi çekmek için ilk başlarda her yolu uygulayacaksınızdır. Bu yollarda yüksek ihtimalle sitenin amacının tamamen dışında olan trend konular hakkında yazılar yazmak olacaktır. Sitenize ziyaretçiler girecek tabii ki ancak ürününüzü satın alan olmayacak. Siz içten içe kendinizi yiyip bitireceksiniz. Neden benim sitelerim işe yaramıyor, neden almıyorlar diyeceksiniz. Cevabı zaten sorunuzun içinde! Siz eğer her konudan yazmak yerine odaklı yazılar (nişiniz ile alakalı) yazsaydınız belki de ilk kazancınızı elde etmiştiniz bile.
Kendi niş pazarınızı bulmak aslında hiç zor değil. Ben size sadece kavramı öğretmeye çalışıyorum, gerisi tamamen sizin hayal gücünüze kalmış. Mesela bir kategori düşünün. Bu kategori “Arabalar” olsun. Bu kategori çok geniş bir yelpazeye sahip, hadi bu yelpazeyi biraz küçültelim. Yeni alt kategorimiz “Spor Arabalar” olsun. Gördünüz mü? Artık biraz daha odaklı bir hale geldi kategorimiz. Hadi daha da derine inelim. “Pahalı Spor Arabalar” yeni alt kategori ismimiz. İşte bu şekilde ne kadar odaklı bir pazar bulursanız o kadar çabuk sıralamalarda yukarı çıkarsınız ama buna oranla o kadar az ziyaretçiye hitap edersiniz.
“Arabalar” kelimesini arayan insan sayısı ile “Pahalı Spor Arabalar” kelimesini arayan insan sayısı eşit değildir değil mi?
Eğer kilo verme ile alakalı bir site açtıysanız, içine yazı olarak “Kilo vermenin sırları, kilo verme yolları” gibisinden yazılar yazarsanız sitenize bunların cevabını merak edenler gelecektir. İşte olay bu kadar basit.
Konu seçiminin yanında bu hatadan daha büyük bir hata daha var.
Uygun domain seçimi.
Satış yapma yoluna girmiş bir amatör kullanıcı satacağı ürüne özel bir domain almalıdır. Diyelim ki kas yapma ile alakalı bir ürün satmayı planlıyorsunuz. Domain alırken rastgele bir domain aldınız. Bu domainin yakından uzaktan kas yapma ile alakası yok. Bu durumda Google amcanın aklı karışır. “Bu insan ne yapıyor böyle?” der. Sizi hangi kelimelerde yükseltmesi gerektiğini kavrayamaz. Almanız gereken domainler en azından alakalı olmadır. Mesela “kas yapmanın sırları, kas yapma” gibi domainler alınabilir.
Eğer ben marka olup aynı zamanda da kendi kelimelerimde yükselmek istiyorum derseniz anahtar kelimeyi içeren domainli sitelerden biraz daha fazla çalışmanız gerekecek. Çünkü çoğu kişi domainin hiçbir önemi 2017 senesinde kalmadı dese de emin olun hala daha azda olsa dikkat edilen bir faktör.
İşte biz buna niş pazarlama diyoruz. Dostlarım tekrardan söylüyorum, bu gerçekten önemli bir konudur. Dikkatli bir şekilde niş pazarınızı belirleyip bu işe başlayın.
Forum Satış Ortaklığı
Bildiğiniz üzere forum siteleri Google tarafından oldukça sevilmektedir. Bu yazıdan sonra bizde onlardan satış ortaklığı sayesinde para kazanmak için faydalanacağız.
Dostlarım şimdi konumuza geçelim. Yazının başında Google’ın en çok sevdiği sitelerden biriside forum siteleridir demiştim. Peki neden bu siteleri çok seviyor? Dostlarım forum siteleri günün her saati aktif olan sitelerdir. Sürekli durmaksızın konular açılır, sorunlar çözülür, taktikler paylaşır ve daha fazlası… Google aktif siteleri sever. Bu yüzden neredeyse her dakika indexlenen forum siteleri tüm dünyada bulunmaktadır.
Biz ne yapacağız bu forum sitelerini kardeşim?
İşte bizde bu siteleri satış ortaklığı yaparken kullanacağız. Ülkemizde birçok forum sitesi maalesef affiliate linkleri paylaşılmasına izin vermemektedir ancak özellikle Donanım Haber forumu bu konuya herhangi bir sınır koymamış ve şu sözleri söylemiştir:
“Satış ortaklık linkinizi koyabilirsiniz ancak o link hakkında tatmin edici bir yazı yazmalısınız. Sadece linki koyarak bir konu açamazsınız.”
Bunu duyan biz satış ortakları ise tabii ki kendilerine muhteşem bir pazar açıldığını görebiliyor. Birçok dostumun satışlarını bu yollardan yaptığını biliyorum. Şimdi asıl sorunumuz affiliate linklerine izin vermeyen sitelerden nasıl gelir elde edebiliriz?
Dostlarım kendimize ürün ile alakalı bir site açıyoruz ve içerisine benim stratejilerim ile içerik girip, planlı bir şekilde satış yazımızı yazıyoruz.
Bu işlemleri hallettikten sonra foruma girip bir konu açıyoruz. Konumuza ise karşı tarafın tatmin olabileceği 200 kelimelik (Daha uzunda olabilir, tamamen size bağlı) bir yazı yazıyoruz. Bu yazının sonunda ise “devamını okumak için tıklayınız.” tarzından bir yazı yazıp site linkimizi veriyoruz. Bu sayede dolaylı bir şekilde satış ortaklığı yaparak kazanç elde edebileceğiz.
Ancak kötü tarafı ise buna dahi izin vermeyen forumlar ülkemizde bulunmaktadır. Onlar için ise yapabileceğimiz bir şey maalesef yoktur. Eğer sizde “Bu forum izin verir mi?” diyorsanız forum kurallarını okuyabilirsiniz.
Sabırlı, inançlı, kararlı, azimli ve düzenli olun!
Evet dostlar, işte son adımımız. Tüm adımları başarıyla tamamladıysanız yukarıda yazdığım özellikleri içinizden dışarıya çıkarıp uygulamaya geçmelisiniz.
Asla pes etmeyin! Pes ederseniz, pes etmeyenler sizi geçecek.
Asla sabırsız olmayın! Sabırsız olursanız, sabırlı olanlar sizi geçecek.
Asla kararsız olmayın! Kararsız olursanız, kararlı olanlar sizi geçecek.
Asla azimsiz olmayın! Azimsiz olursanız, azimli olanlar sizi geçecek.
Asla düzensiz olmayın! Düzensiz olursanız, düzenli olanlar sizi geçecek.
Son olarak…
Yapmanız gereken birçok şey bitti diye düşünüyorum açıkçası.
1- Satış ortaklığı nedir öğrendik.
2- Satış ortaklığı veren sitelere kayıt olduk.
3- Ürünümüzü seçtik.
4- Pazarlamamızı yaptık.
Gerisine ise istikrarınız karar verecek. Unutmayın ki satış ortaklığı sonsuz bir ışık gibidir, sonu olmayan ama var olan. Bu yazıyı sürekli geliştirmek istiyorum ve bu sizin yardımlarınızla olacak. Bana yorumlarda yazıya hangi konunun eklenmesini istediğinizi yazın, bende araştırıp bildiklerim ile birlikte konuya ekleyeyim. Zaten bu işe başladığımdan beri araştırmalar yapıyorum bu sayede internet üzerinde bulabileceğiniz (bazılarını bulamayacaksınız) tüm parça parça bilgileri birleştirip bu yazıda size sundum.
Eğer bu adımları uygularsanız kazanamayacağınız hiçbir meblağ bulunmamaktadır. Bir örnek vereyim benim arkadaşımın kendine ait ayrı ayrı 20 adet sitesi bulunmakta ve aylık kaç para kazanıyor biliyor musunuz? Tamı tamına 15.000 TL. Ve sadece 2 senedir uğraşmakta.1 sene önceki kazançlarını hatırlıyorum da 4 bin TL mi neydi. Bu örnekte bu işin ivmeli bir şekilde artan para kazandırdığını ispat ediyor.
GÜNCELLEMELER DEVAM ETMEKTEDİR ve SÜREKLİ DEVAM EDECEKTİR. TAKİPTE KALINIZ!
25 NİSAN 2020 SON GÜNCELLEME
Evet dostlarım bugün satış ortaklığı nın ne olduğunu öğrendiniz, tekrar görüşmek üzere.